395 kr kvar för fri frakt

Varumärken

Sök
Stäng denna sökruta.

VÅRA VARUMÄRKEN

Amedei har upptäckt och utvecklat kakaoplantager i fjärran länder där den allra finaste kakaon växer. Från Madagascar till Venezuela, Ecuador till Jamaica och de exotiska öarna i Karibien förädlas sedan kakaobönorna med omsorg och en stor dos kärlek till hantverket, i den vackra chokladfabriken i hjärtat av Toscana.

Amedei tillverkar mästerlig choklad gjord på Criollo och Trinitario kakaobönor vars frukter endast innehåller ca 30-40 kakaobönor per frukt. Efter att kakaofrukterna öppnats, separeras bönorna från fruktköttet och kan sedan fermenteras och soltorkas. Därefter levereras kakaobönorna till Amedei i jutesäckar. Alltid med en respektfull relation direkt med bönderna från plantagerna, ofta kallade “skyddare av forntida kunskap”. En liten del av kakaobönorna från säckarna används för kvalitetskontroll. Det är aldrig en fråga om hur mycket choklad som tillverkas utan hur den tillverkas. En filosofi som gör sig märkbar varje arbetsdag i fabriken.

Processen att få fram kakaobönornas unika karaktär sker i antika chokladmaskiner under den mycket varsamma och noggranna rostningen. Kakao i det här tidiga stadiet är redan full av ljuvliga aromer som endast Amedei kan skapa till en mästerlig slutprodukt. Kakaonibsen krossas för att få fram kakaomassa som sedan blandas tillammans med övriga ingredienser (såsom kakaosmör och rörsocker) och conchas sedan i ca 72 timmar för en extra fin textur. Conchningen är den viktigaste processen när man skapar hantverksmässig choklad. Det är nu om den slutgiltiga aromen sätts och en sammetslen produkt skapas. Sista steget är temperering av chokladen innan Amedei kan slutföra alla de fantastiska kreationer som finns av avnjuta här från oss.

Exklusivt odlade hasselnötter från Piemonte, särskilt i Cuneo-provinsen är sannerligen superstjärnan i Venchis traditionella chokladrecept. För alla dessa goda egenskaper är hasselnötterna från Piemonte ett dyrbart råmaterial känt för att vara de bästa i världen. När man blandar dessa utsökta hasselnötter tillsammans med choklad, en så kallad ’gianduja’ väcker det minst sagt ett oemotståndligt habegär hos många och är en av Venchis mest säljande choklad.

Venchi är världsledande inom selektiv konfektyr och månar om italienska, traditionella chokladrecept ända sedan Silvio Venchis första chokladkreation 1878.

Njut av chokladkakor, praliner och många andra fina produkter ur Venchis sortiment.

William Harcourt-Cooze passion för choklad föddes ur kärleken till äventyr. Den äventyrslystne Willie reste till Venezuela och blev plötsligt förälskad i landet och de drömska kakaoplantagerna. Efter en tid i Venezuela köpte han sin egen hacienda El Tesoro och odlade sin egen kakao. Hans mål och strävan sedan dess är att skapa utsökt choklad för alla.

Willie reser runt fjärran länder i jakten på världens finaste kakao. Smaken är det absolut viktigaste för och för det behövs ädla kakaobönor och passion till hantverket. Unik kakao är som fina viner, var och en har sin speciella smak och karaktär som kommer från dess specifika genetik, bördighet och klimat. Det är för att fånga upp dessa subtila toner hos kakaobönorna som Willie tillverkar sin choklad bean-to-bar, alltså från kakaobönor till slutfärdig produkt.

Han köper kakaobönor direkt från kakaobönderna och tillverkar sedan sin choklad i antika chokladmaskiner i Devon, England. Han tillsätter endast kakaosmör och rörsocker, ingen vanilj eller annat onödigt som kan komma i vägen för kakaons ursprungliga karaktär.

Wally and Whiz är baserat på drömmen om det perfekta vingummit för alla. En värld, ett vingummi. Vingummit är veganskt, fritt från konstgjorda färger och smaker, laktos och glutenfritt samt utan gelatin. Med inspiration från hela världen men med ett arv i den skandinaviska kulturen för att använda rena, fräscha och naturliga ingredienser.

Drömmen om ett ärligt vingummi. Wally and Whiz startade 2014 av Kristian Them Hansens kärlek till vingummin. Det var när han vid ett tillfälle stod med en påse vingummin i handen och inte kunde urskilja vilken frukt de smakade som tanken och nyfikenhet på huruvida det skulle vara möjligt att göra ett vingummi med den faktiska smaken av frukt, och dessutom utan alla de onödiga processer och tillsatser som normalt finns i ett vingummi. Därifrån började experimentet i den lilla lägenheten i Köpenhamn med en flaska svartvinbärsjuice, en påse vegansk stärkelse och lite citrus. Flera månader av testning och provsmakande resulterade äntligen i en produkt som uppfyllde hans behov. Det är här namnet ”Whiz” kommer ifrån, “trolla med smaker”.

Under hösten 2015 var Wally and Whiz äntligen redo att lansera sin första produkt och allmänheten har sedan dess inte sett tillbaka. Wally and Whiz Nordic Winegums finns idag i mer än 30 länder runt om i världen, vilket höjer ribban för hur bra ett vingummi kan vara.

Vi har länge sneglat på ett företag från Florens som tog tekulturen till Italien i början på 60-talet. Te var ingenting då som den typiske italienaren drack men grundaren av La Via del Te, som lärt sig att älska drycken under sina resor världen över, var fast beslutsam om att dela sin kunskap om denna fantastiska dryck till sitt folk och det var så La Via del Te grundades.

Resultatet är ett brett sortiment av teer och tillbehör av högsta kvalitet för alla olika tekulturer. Typisk italiensk perfektion i både smak och design. De flesta teer kommer i plåtburk med löste, pappbox med tepåsar och en mindre förseglad påse med löste.

År 1950 köpte familjen Lamantea deras första hektar mark som planterats med olivträd på landsbygden av Bisceglie (San Felice-området). Sedan dess har familjen fortsatt den uråldriga traditionen att mala och pressa oliver- denna utsökta frukt. Genom åren har träd med oliver av olika kvaliteter planterats.

Idag producerar Lamantea-farmen 3 olika olivsorter: Coratina, Ogliarola och Nocellara som alla blir till högkvalitativ extra virgin olivolja. Utöver de oliver som skördas på egen mark utökar familjen sin produktion genom att köpa oliver och pressa dem från närliggande gårdar. Varumärket Lamantea bildades 2003 synonymt med en kultur av extra virgin olivolja som gått i arv i generationer. I samband med det nya varumärket kommer tappningslinjen som kompletterar produktionskedjan: skörd, malning, förpackning och distribution.

Lamanteas olivoljor kommer antingen i glasflaskor, kermaikflaskor eller de populära plåtburkarna. Lär känna varumärkets fina kvalitet och fantastiska smaker redan idag.

På Sicilien har Barbera identifierat mer än tio områden som producerar många inhemska olivsorter, främst belägna i den västra delen av ön. Företaget övervakar ständigt alla stadier av odlingen i dessa områden. I och med den noggranna uppmärksamheten i varje känsligt berabetningssteg gör det möjligt för Barbera att skapa unika certifierade olivoljor typiska för trakten och med kärlek till Sicilien.

Hos oss hittar ni både de exklusiva certifierade och märkta olivoljorna från Lorenzo och PGI Siciliy men även ett härligt sortiment av smaksatta kvalitetsoljor.

Italiensk förträfflighet i en liten burk. Lyxig sylt och marmelad från Toscana.

En produkt med endast två ingredienser- frukt/grönsaker och socker. Inga pektiner eller andra tillsatser.

Frukten behandlas så lite som möjligt för att bevara dess nyttigheter och smak, textur och naturliga färger. Vakuumförpackat i metallburk för att även kunna värmas direkt i mikrovågsugn.

Sök
Stäng denna sökruta.